torsdag 30 september 2010

60-årskort

I helgen ska vi iväg och fira en 60-åring. Då måste man ha ett kort.
Jag vill minnas att jag följde en mall, men jag kommer inte ihåg vilken. Nån av de 100 från kortskissen kanske...



Nästa helg har svensk scrapbooking födelsedags CC. Då ska jag pyssla! Resultatet lär ju söka sig hit i sinom tid.

söndag 26 september 2010

Inspirationskort

Musikkstua har spännande utmaningar med fokus på musik. Jag har ännu inte varit med, men det hindrar mig ju inte från att hämta inspiration där. Senaste låten var förfärligt jobbig, men de hade coola scenkläder som resulterade i detta kortet. Det är första gången jag kombinerar mina smyckeskunskaper med kortmakeri. Det var riktigt roligt.



Svart, vitt och silver är ju tacksamma färger att skapa med eftersom de alltid matchar.

torsdag 23 september 2010

Höstkort

Jag skulle göra ett höstkort. Sedan hittade jag en tävling, så då gjorde jag både och...

Tävlingen var hos kihli och det var en skisstävling, så om man känner för det kan man titta på skissen där och se om man tycker att jag har följt den :)
Det var skönt med lite höstfärger. Jag fick gå in på vårt pysselcafé och köpa några stadiga papper i rätt färg. Det tog en stund innan jag kom på att använda knappen också för att stänga, men när jag väl kommit på det blev jag nöjd. Jag tror att stämpeln är lite av en favorit för jag ser att jag har använt den mycket. Den är ju så söt!



Och här är insidan. Jag gillar min fjäril, mycket användbar. Det går att vika upp ett blad till, men det lämnar jag åt mottagaren att göra.

tisdag 21 september 2010

Födelsedagskort

Ett födelsedagskort till lilla mor. Tyckte att det passade bra till en greklandsfantast. Blommorna på bougonvillan var klart petigast, men jag är rätt nöjd om jag får säga det själv.



Papperet som ser ut som vatten är en favorit även om jag inte använt det så mycket. Vart det kommer ifrån har jag heller ingen aning om. Det har legat i min pyssellåda i år.

fredag 17 september 2010

Dopkort

Vi ska ju på dop i helgen och då behöver man ett dopkort. Inspiration fann jag på nätet och sedan var det bara att göra efter mall. Spetsen runt midjan kommer faktiskt från en etikett från en kjol jag köpte på rea. Billigt och bra!



Insidan. Fjärilen är ett klistermärke. Jag borde komma ihåg vars jag köpte dem och köpa några till. De är fantastiskt användbara. Nu är det bara doppresenten som saknas...

fredag 10 september 2010

Balkongen

I helgen ska sambon spela dataspel. Jag ska pyssla!
Och kanske försöka höststäda lite på balkongen. Det blev lite nya blommor häromsistens, men det återstår fortfarande att slänga ut lite vrak och plantera om några som jag hoppas överlever vintern. Citronmeliss ska tydligen gå att övervintra, så jag tänkte testa.



Detta arrangemang blev jag rätt nöjd med om jag får säga det själv. Lite dämpat i färgen vilket man inte kan säga om kryssbollen jag fick med mig hem. Den är verkligen glad!

måndag 6 september 2010

Helg i Uppsala

Eftersom helgen tillbringades i ett mycket intensivt Uppsala har det inte blivit något pysslat alls. Däremot hann jag fixa till ett julkort innan jag for. En ängel som passade perfekt i ett överblivet kort med hål i. Spillbitar är till för att användas, allt annat vore slöseri! Och ja, jag har en förkärlek till snöflingor...



Fotot är lite suddigt såg jag, men jag skyller på den nygamla kameran. I den fanns det också bilder från en konferens i Lycksele? Kände inte igen en kotte, så jag antar att de var tämligen halvgamla bilder.

För övrigt har vi skördat första tomaten. Den var god, men de mognar inte fort direkt...