söndag 26 augusti 2012

Skördetid

 Det trevliga med sensommar är att solrosorna så smått börjar slå ut. Välbehövligt när det mesta annat har blommat över.


Igår var jag ute och skördade lite av det som finns. Persilja, timjan, citronverbena och krassefrön. Jag hoppas lite att krassen kan bli bra så jag får blommor även nästa år. Dessutom kom jag på att det positiva med att ha högt i tak är att man kan ställa saker på tork ovanpå köksskåpen.


Sedan är ju vitrinskåpet också en bra plats för sådant som går att hänga i knippen. Jag tror att solen håller sig därifrån, annars får jag väl hitta på något annat ställe. 



tisdag 21 augusti 2012

Norge

Jag var i Norge i söndags. Första gången någonsin.
Nu var vi ju visserligen hos Mariasystrarna, så det var ju mest "nordiska" som pratades och det kändes mest nationslöst. Det lilla jag såg av Norge från bilfönstret var vackert och jag skulle gärna åka över gränsen igen för att se mer.


Stor gammal björk. Trots att jag kommer från Umeå tror jag inte att jag sett någon så stor och gammal björk någon gång.


De hade väldigt många fina reliefer. Vill ni läsa mer om Mariasystrarna kan ni göra det här.

fredag 17 augusti 2012

Blommor



Det var sol och väldigt fint idag, men jag fastnade vid pysselbordet. Efter sisådär 2h var det tämligen varmt av solen som låg på, katten i knäet och lampan över huvudet, men fina saker blev det. Jag tog mig i alla fall ut senare på eftermiddagen och kunde fota några blommor.


Luktärtorna är så fina och blommar lite mer nu när jag har börjat klippa bort ärtskidorna...
Luktar gott gör de också. Det skulle kunna vara så de fått sitt namn. :)


Bouganvillan hämtar sig mer och mer. Nu blommar den till och med och jag börjar fundera på hur man beskär dylika blommor och framför allt, när?

söndag 12 augusti 2012

Bröllopskort 2

Som jag berättat tidigare är det två bröllop i höst där vi hade möhippa för de blivande fruarna. Här kommer det andra kortet som jag gjort.


En ganska ren framsida i färger som kanske inte förknippas med bröllop, men jag tycker att det passade bra ändå.


De har den goda smaken att ha namn som börjar på samma bokstav. Hjärtat i mitten fick jag förstärka lite med penna för att det skulle synas. Guldstämpel blev lite för mörkt tyvärr. Kortet är i samma modell som det förra för att man ska kunna skriva många namn på det.


Nu är ju OS i det närmaste slut och jag har tagit mig ut på uteplatsen. Idag åt jag lunch i solen, vilket inte var så dumt. Det spännande med att "ärva" en uteplats är att det dyker upp lite blommor här och var. Även på vår uteplats som är stenlagd med tujahäck runt...


Idag var det violer som stack upp under häcken.

söndag 5 augusti 2012

Blogcandy




Lilla Anna har en blogcandy. Papper som hon tröttnat på ska få en ny ägare. Mycket bra sätt att städa pysselrummet tycker jag. Särskilt som det ger mig en chans att få en massa papper. :)


Jag har ju själv en låda där det ligger stämpeldubletter och annat jag inte använder. När den blir full får jag väl göra något liknande.

lördag 4 augusti 2012

Semester


 Här har jag varit på semester; Kreta. En helt ny upplevelse i den grekiska övärlden. Det var varmt! Den kvällen/natten det var svalt och skönt var det +26 grader.

 Här på övre taket var det någorlunda svalt i skuggan och blåsten. Klart bäst utsikt också.


En kyrka hann vi med innan det var dags att åka hem en vecka senare.